Opetus

Siriuksen toimintaperiaatteita. Kasvatuksen ja Sirkuksen näkökulmasta.

HEIKKI

Heikki Leppävuori on ohkolalainen Sirkus Siriuksen opettaja, freelancer-sirkustaiteilija. Hän on ollut alusta asti luomassa sirkuskoulua kotikylään. Heikki on opiskellut Kööpenhaminassa Comedia Schoolissa. Hän on ollut mukana Sirkus Finlandiassa ja Tanssiteatteri Hurjaruuthin talvisirkuksessa useina vuosina.

Vuonna 2016 Heikki vietti 30-vuotis taiteilijajuhlavuottaan kiertämällä Sirkus Finlandian mukana ympäri Suomea. Heikki on aloittanut uransa Finlandiassa vuonna 1986.

Heikin päälajeja ovat tasapainoilulajit, yksipyöräily ja klovneria. Opettajana Heikki on rauhallinen, kärsivällinen ja taitava.

Heikki on kaikille tuttu. Hän opettaa sekä pikku- että nuorisosirkusta.

JUKKA

Jukka Juntti on sirkustaiteilija, joka on esiintynyt ympäri maailmaa, esimerkiksi USA:ssa, Kiinassa, Iso-Britanniassa, Ruotsissa, Saksassa ja Suomessa. Hän on esiintynyt eri teattereissa ja suurilla lavoilla kuten Helsingin-, Lahden- ja Tukholman kaupunginteattereissa, Globenissa (Tukholma), Royal Blue Hallissa (Tukholma) sekä Roundhousessa (Lontoo). Hän on esiintynyt eri TV-ohjelmissa niin Suomessa kuin Ruotsissa. Hän on myös esiintynyt eri sirkuksille, kuten Cirkus Cirkör, Hurjaruuth ja Tipping point production. Hän valmistui Tanssikorkeakoulusta Tukhomasta, sirkustaiteen kandidaatiksi. Hänen päälajinsa on vertikaaliköysi.

Jukka on toiminut sirkusopettajana ensimmäisen kerran korkeakoulussa 23 vuotiaana ja opettaa tällä hetkellä Koulutuskeskus Salpauksen sirkusartistikoulutuksessa.

Jukan intohimona on kehittää sirkuslajeja sekä sirkusta taiteena. Hän on kehittänyt vertikaaliköydelle oman merkintäjärjestelmän.

Siriuksessa Jukan tapaa varmasti, sillä Jukka opettaa ilma-akrobatian lisäksi myös monia muita tunteja.

Kuva: Heidi Kotilainen

JOHANNA
Johanna Kohonen on valmistunut sirkusartistiksi Koulutuskeskus Salpauksen sirkuslinjalta keväällä 2012. Sirkuksen Johanna aloitti vuonna 2002. Johanna on harjoitellut aktiivisesti paljon erilaisia sirkuslajeja.

Johanna on esiintynyt sekä Suomessa että ulkomailla. Suomessa esiintymisiä on ollut paljon sekä pienemmissä että isommissa tapahtumissa, kuten Lahden kaupunginteatterilla, Cirko nykysirkuskeskuksessa, Malmitalolla. Ulkomailla hän on esiintynyt mm. Ranskan Pompidou-museossa, Saksassa Incel Circus festivaaleissa ja Itävallassa Clownin festivaaleissa.

Johannan päälaji on tasapainoilutikkaat. Johanna on vaativa, tarkka ja kannustava opettaja. Johanna huomio opetuksessaan jokaisen oppilaan yksilölliset taidot. Hän opettaa pikkusirkuksessa sirkustelua.

LIONEL

Ranskasta Suomeen vuonna 1992 muuttanut Lionel Lejeune on aloittanut uransa katuesiintyjänä Ranskassa 1990-luvulla. Vuosina 2001-2004 Lionel työskenteli sirkustaiteen opettajana Ecole Nationale de Cirque de Châtellerautissa Ranskassa. Palattuaan Suomeen Lejeune on työskennellyt sirkustaiteen opettajana muun muassa Turun ammattikorkeakoulun sirkuslinjalla, Teatterikorkeakoulun ruotsinkielisellä näyttelijätyönlaitoksella sekä useissa pääkaupunkiseudun nuorisosirkuksissa.

Tällä hetkellä Lejeune toimii Lahden Koulutuskeskus Salpauksen pääsirkusopettajana. Lionel on tunnettu lämpimänä ja vaativana sirkuspedagogina, joka vahvan myötäelämisen kykynsä kautta saavuttaa opiskelijoiden luottamuksen. Lionel opettaa meidän sirkuksessamme tällä hetkellä akrobatiaa ja jongleerausta nuorisosirkuksessa.

Kuva: Katri Saarela

ANNI

Anni Pietala on valmistunut sirkusartistiksi Koulutuskeskus Salpauksen sirkuslinjalta keväällä 2015. Heti valmistuttuaan Anni pääsi mukaan Sirkus Finlandian vuoden 2015 kiertueelle. Annin päälajeina ovat pariakrobatia ja löysä nuora. Anni on aloittanut sirkuksen 10-vuotiaana Sirkus Siriuksessa.

Anni on ammattitaitoinen opettaja ja iloisen positiivinen persoona. Opetuksessaan Anni ottaa huomioon jokaisen oppilaan yksilölliset taidot ja luo kannustavan ilmapiirin.

ANU

Anu Leppävuori on koulutukseltaan luokanopettaja ja lastenliikunnanohjaana. Anu toimii tällä hetkellä sekä Siriuksen lapsiryhmien- että Hyökännummen koulun opettajana. Anu on osallistunut aktiivisesti Sirkus Siriuksen kehittämiseen. Kalevan Nuorten Liitto on nimittänyt Anun vuoden 2007 ohjaajaksi.

Anu on innostunut ja esimerkillinen ohjaaja, joka tekee ohjaustyötään suunnitelmallisesti ja kasvattaen, sirkustaitoja opettaen. Hän järjestää myös seuramme apuohjaajille koulutusta ja tukea, jotta sirkustaitojen opettaminen sujuisi myös nuoremmilta ja kokemattomammilta ohjaajilta mahdollisimman helposti.

Anu opettaa Siriuksessa tällä hetkellä pikkusirkuksen ryhmiä.

Kuva: Katri Saarela

NELMA

Nelma Pietala aloitti sirkusharrastuksen kuusi vuotiaana Sirkus Siriuksessa Mäntsälässä. Veri veti sirkukseen, joten hän päätti hakea sirkuslinjalle. Opinnot alkoivat syksyllä 2015, jossa hän erikoistui jalkajongleeraukseen. Valmistumisen jälkeen hän on ollut jo esiintymässä Norjassa Kristiansandin huvipuistossa, sekä Viking Linen M/S Amorellalla.

Pienestä asti Nelma on tottunut kiipeämään aina korkeimmalle pyramidiin ja saanut lentää toisten heitellessä häntä ilmaan. Näiden taitojen lisäksi hän taitaa myös rolabolan sekä yksipyöräisen, pariakrobatian ja tikastasapainoilun, joita hän esittää siskonsa Annin kanssa.

Siriuksessa hän opettaa pikkusirkuksen tunteja.

SILJA

Silja Roos on pitkään Siriuksessa mukana ollut nuori aikuinen. Silja on ollut oppilaana Siriuksessa pienestä pitäen ja opettajana hän on toiminut usean vuoden ajan. Silja ohjaa pikkusirkuksen ryhmiä.

Silja on tunnollinen, ammattitaitoinen ja mukava opettaja, joka on myös siviilielämässä työskennellyt pienten lasten parissa. Monen vuoden sirkustaitojen harjoittelu näkyy laadukkaana opetuksena.

TAREK

Tarek Benabad opiskelee toista vuotta Koulutuskeskus Salpauksen sirkusartistikoulutuksessa. Tarek on aloittanut sirkuksen harrastamisen pienenä Sirkus Siriuksen alkeisryhmässä. Tarek kävi Siriuksen tunneilla sirkusartistiopintojen alkuun asti. 

Tarek on ohjannut sirkuksen lisäksi yleisurheilua, parkouria ja erilaisia työpajoja. Kokemusta opettamisesta Tarekille on kertynyt noin 8-vuotta. Tarek ohjaa pikkusirkuksen tunteja.

APUOHJAAJAT

Lisäksi pikkusirkuksessa toimii apuohjaajina aktiivisia nuorisosirkuslaisiamme;

Noora Civil, Tea Taipale, Viivi Rapinoja, Inka Liimatta, Ronja Virtanen, Elsa Leppävuori, Hilma Leppävuori, Emma Sorsamäki, Vilma Sorsamäki, Beea Urho ja Eerika Kuismin.