Opetus

Siriuksen toimintaperiaatteita. Kasvatuksen ja Sirkuksen näkökulmasta.

Heikki

Heikki Leppävuori on Ohkolalainen Sirkus Siriuksen opettaja, freelancer sirkustaiteilija. Hän on ollut alusta asti synnyttämässä sirkuskoulua kotikylään. Heikki on opiskellut Kööpenhaminassa Comedia Schoolissa. Hän on ollut mukana Sirkus Finlandiassa ja Tanssiteatteri Hurjaruuthin talvisirkuksessa useina vuosina.

Vuonna 2016 Heikki viettää 30-vuotis taiteilijajuhlavuottaan kiertämällä Sirkus Finlandian mukana ympäri Suomea. Finlandiassa Heikki myös uransa aloitti vuonna 1986.

Heikin päälajeja on tasapainoilulajit, yksipyöräily ja klovneria. Heikki on rauhallinen, kärsivällinen ja taitava opettaja.

Heikki on kaikille tuttu. Heikki opettaa sekä pikku- että nuorisosirkusta.

JUKKA

Jukka Juntti on sirkustaiteilija, joka on esiintynyt ympäri maailmaa, esimerkiksi USA, Kiina, Iso-Britannia, Ruotsi, Saksa ja Suomi. Hän valmistui Tanssikorkeakoulusta Tukhomasta, sirkustaiteen kandidaatiksi. Hänen oma lajinsa on ilma-akrobatia köysi. Jukka on esiintynyt eri teattereissa ja suurilla lavoilla kuten Helsingin-, Lahden- ja Tukholman kaupunginteattereissa, Globenissa (Tukholma), Royal Blue Hallissa (Tukholma) sekä Roundhousessa (Lontoo). Hän on esiintynyt eri TV-ohjelmissa niin Suomessa kuin Ruotsissa. Hän on myös esiintynyt eri sirkuksille, kuten Cirkus Cirkör, Hurjaruuth, Tipping point production.

Jukka on toiminut sirkusopettajana ensimmäisen kerran korkeakoulussa 23 vuotiaana ja opettaa tällä hetkellä Koulutuskeskus Salpuksessa Sirkusartisti koulutuksessa.

Jukan intohimona on kehittää sirkuslajeja sekä sirkusta taiteena. Hän on kehittänyt Ilma-akrobatiaköydelle oman merkintä järjestelmän.

Siriuksessa tapaat Jukan varmasti, sillä Jukka opettaa ilma-akrobatian lisäksi oikeastaan kaikkea mahdollista:)

Kuva: Heidi Kotilainen

JOHANNA
Johanna Kohonen on valmistunut sirkusartistiksi Koulutuskeskus Salpauksen sirkuslinjalta keväällä 2012. Sirkuksen Johanna aloitti vuonna 2002. Johanna on harjoitellut aktiivisesti paljon erilaisia sirkuslajeja.

Johanna on esiintynyt sekä Suomessa että ulkomailla. Suomessa esiintymisiä on ollut paljon sekä pienemmissä että isommissa tapahtumissa, kuten Lahden kaupunginteatterilla, Cirko nykysirkuskeskuksessa, Malmitalolla. Ulkomailla hän on esiintynyt mm. Ranskan Pompidou-museossa, Saksassa Incel Circus festivaaleissa ja Itävallassa Clownin festivaaleissa.

Johannan päälaji on tasapainoilutikkaat. Johanna on vaativa, tarkka ja kannustava opettaja. Johanna huomio opetuksessaan jokaisen oppilaan yksilölliset taidot. Hän opettaa pikkusirkuksessa sirkustelua.

Anni

Anni Pietala on valmistunut sirkusartistiksi Koulutuskeskus Salpauksen sirkuslinjalta keväällä 2015. Heti valmistuttuaan Anni pääsi mukaan Sirkus Finlandian vuoden 2015 kiertueelle. Annin päälajeina ovat pariakrobatia ja löysä nuora. Anni on aloittanut sirkuksen 10-vuotiaana Sirkus Siriuksessa.

Anni on ammattitaitoinen opettaja ja iloisen positiivinen persoona. Opetuksessaan Anni ottaa huomioon jokaisen oppilaan yksilölliset taidot ja luo kannustavan ilmapiirin.

LIONEL

Ranskasta Suomeen vuonna 1992 muuttanut Lionel Lejeune on aloittanut uransa katuesiintyjänä Ranskassa 1990-luvulla. Vuosina 2001-2004 Lionel työskenteli sirkustaiteen opettajana Ecole Nationale de Cirque de Châtellerautissa Ranskassa. Palattuaan Suomeen Lejeune on työskennellyt sirkustaiteen opettajana muun muassa Turun ammattikorkeakoulun sirkuslinjalla, Teatterikorkeakoulun ruotsinkielisellä näyttelijätyönlaitoksella sekä useissa pääkaupunkiseudun nuorisosirkuksissa.

Tällä hetkellä Lejeune toimii Lahden Koulutuskeskus Salpauksen pääsirkusopettajana. Lionel on tunnettu lämpimänä ja vaativana sirkuspedagogina, joka vahvan myötäelämisen kykynsä kautta saavuttaa opiskelijoiden luottamuksen. Lionel opettaa meidän sirkuksessamme tällä hetkellä akrobatiaa ja jongleerausta nuorisosirkuksessa.

 

ANU

Anu Leppävuori on koulutukseltaan luokanopettaja ja lastenliikunnanohjaana. Anu toimii tällä hetkellä sekä Siriuksen lapsiryhmien- että Hyökännummen koulun opettajana. Anu on osallistunut aktiivisesti Sirkus Siriuksen kehittämiseen. Kalevan Nuorten Liitto on nimittänyt Anun vuoden 2007 ohjaajaksi.

Anu on innostunut ja esimerkillinen ohjaaja, joka tekee ohjaustyötään suunnitelmallisesti ja kasvattaen, sirkustaitoja opettaen. Hän järjestää myös seuramme apuohjaajille koulutusta ja tukea, jotta sirkustaitojen opettaminen sujuisi myös nuoremmilta ja kokemattomammilta ohjaajilta mahdollisimman helposti.

Anu opettaa Siriuksessa tällä hetkellä pikkusirkuksen ryhmiä.

SILJA

Silja Roos on Ohkolassa asuva, pitkään Siriuksessa mukana ollut nuori aikuinen. Silja on ollut oppilaana Siriuksessa pienestä pitäen ja opettajana hän on toiminut usean vuoden ajan. Silja ohjaa pikkusirkuksen ryhmiä.

Silja on tunnollinen, ammattitaitoinen ja mukava opettaja, joka on myös siviilielämässä työskennellyt pienten lasten parissa. Monen vuoden sirkustaitojen harjoittelu näkyy laadukkaana opetuksena.

JEMINA, TITTA ja VEERA

Jemina Hyökki, Titta Savela ja Veera Roos ja ovat Siriuksen omia kasvatteja. He ovat reippaita ja rohkeita kaikki Sirkuksen perustaidot hyvin hallitseva nuoria.

Jemina ohjaa pikkusirkuksen akrobatiaa, toimii apuopettajana ja sijaistaa muita tarpeen mukaan. Jemina on aktiivinen nuori, joka osallistuu vahvasti myös Siriuksen toiminnan kehittämiseen.

Titta ja Veera ohjaavat pikkusirkuksen alkeisryhmää.

APUOHJAAJAT

Lisäksi pikkusirkuksessa toimii apuohjaajina aktiivisia nuorisosirkuslaisiamme;

Noora Civil, Jemina Hyökki, Tea Taipale, Viivi Rapinoja, Ida Viljavuori, Inka Liimatta, Manta Näkkäläjärvi ja Lotta Ruti.

Sirkuskasvatusta Siriuksessa

Heikki

Jukka

Johanna

Anni

Lionell

Anu

Silja

Jemina, Titta ja Veera

Apuohjaajat